Broekpolder

Informatie:

Adres: Watersportweg, Vlaardingen (Daar zijn een aantal parkeerplaatsen)
Toegankelijk: Gehele jaar
Losloopgebied: Ja
Meer informatie: Klik hier!

 Onze wandelroute

Het gebied

De Broekpolder is een gebied van circa 400 hectare dat direct grenst aan de stad. Het gebied wordt begrensd door de Vlaardingse vaart aan de oostzijde, de noordgrens is die met de gemeente Midden-Delfland, de westgrens het weidegebied van Midden Delfland en de zuidgrens is de Rijksweg A20
Het gebied is ingericht als recreatiegebied voor intensieve en extensieve recreatie. Daartoe is de zuidelijke strook bestemd voor intensieve recreatie, waar voornamelijk sportverenigingen zijn gevestigd. Het noordelijk deel is bestemd voor extensieve recreatie en is met een aantal paden toegankelijk voor een ieder die er gebruik van wil maken. Voor intensieve recreatie zijn veel voorzieningen nodig, bij extensieve recreatie staat het verlangen naar rust voorop.
Het gebied is een voormalig baggerslibdepot dat nog duidelijk zichtbaar zijn stempel heeft gedrukt op het gebied zoals het er nu ligt. In het gebied zijn de spuitkades nog herkenbaar met daartussen de spuitvakken. Op de meeste kades liggen paden, waarvan sommig verhard zijn. Na het opspuiten zijn de meeste spuitvakken ingeplant met bomen, vooral populieren die bedoeld zijn voor de papierindustrie.
Oorspronkelijk zouden er woningen worden gebouwd, maar gezien de verontreiniging en de recreatieve waarde is het gebied onlangs definitief bestemd tot natuur- en recreatiegebied. Voorwaarde is wel dat het gebied een nadrukkelijker inrichting moet krijgen. Mede door het groen in de Broekpolder is Vlaardingen in 2009 voor 1 jaar uitgeroepen tot de Groenste Stad van Nederland.

 

Startpunten

Aan de Watersportweg in Vlaardingen zijn meerdere parkeerplaatsen te vinden.
Een duidelijkere kaart volgt later.

Het gebied is heel leuk voor een snelle wandeling maar ook voor een langere. Het gebied is aangelegd en dat is ook te zien. Het is netjes! Mooie paden al is het hier en daar wel mogelijk om echt door het bos te lopen.

Wij vonden het een leuke wandeling met name omdat de hond overal los kan lopen. Let wel op, paarden, fietsers en wandelaars kom je veel tegen.