Loonse en Drunense Duinen

Informatie:

Adres: Oude Bosschebaan 1, Loon op Zand
Toegankelijk: Gehele jaar
Losloopgebied: Ja
Meer informatie: Klik hier!


Het gebied

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen de steden Tilburg, Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Sinds 2002 vormen de Loonse en Drunense Duinen en De Brand samen met kleine andere gebieden een nationaal park.

Het park is zeer gevarieerd. Kenmerkend zijn de stuifzanden, die op zo’n uitgestrekte schaal nergens anders in Noordwest-Europa voorkomen. Ten zuiden van de droge duinen ligt het vochtige beek- en moeraslandschap De Brand. Rondom het stuifzandgebied liggen uitgebreide bossen zoals Landgoed Plantloon met zijn oude statige lanen en karakteristieke boerderijen. Ook landbouwgebied het Hengstven ligt in het nationaal park en wordt nu zo beheerd dat de natuur meer kansen krijgt.

Er zijn 6 hoofdpunten

De zes hoofdpoorten zijn Restaurant De Roestelberg, Herberg De Drie Linden, Cafe/terras De Klinkert, Herberg Manege van Loon, Landgoed Bosch en Duin, Uitspanning De Rustende Jager. Hieronder vindt u meer informatie over de poorten. Honden zijn in het hele park welkom maar wil je jouw hond los laten lopen dan heb je de volgende opties:

  • De hondenloslooproute, 4 km. Volg vanaf de parkeerplaats bij de IJsbaan in Kaatsheuvel de blauwe paaltjes.
  • Het hondenlosloopgebied, dit is gelegen bij Cafe Restaurant Bosch en Duin.

Op de bovenstaande kaart kun je deze routes vinden. De website is erg uitgebreid dus neem vooral een kijkje!
website Loonse Drunense duinen