Impuls en control

Vandaag stond impuls en control op het programma. Een zeer interessant onderwerp. Ik was met name voor deze workshop zo geinteresserd in deze week.

De training bevatten een paar verschillende aspecten. Het kleedje, het bakje en als hoofddoel aandacht. Eigenlijk gaan al de opdrachten om maar 1 ding. Je hond geinteresserd houden in jou…. Met alle prikkels die daar bij horen.

We beginnen met het kleedje. Op zich al een hele kunst om dude erop te krijgen. Alles om zich heen vindt hij vies. Hij wil nergens rustig staan, behalve in de vijver. Na een tijdje wachten besluiten we om de oefeningen zonder kleedje te doen.
Het contact leggen gaat super goed. Hij heeft al snel door dat er een beloning wacht na oogcontact. Ook als de snoepjes bewegen blijft hij goed oogcontact zoeken. Fijn!

Dan het bakje. Een oefening waar dude eigenlijk altijd erg goed in is. Ook dit keer weer. In plaats van de snoepjes te pakken heeft hij al snel door dat oogcontact meer en gemakkelijker iets opleverd dan ze proberen uit het bakje te halen. Top!

Leuke oefeningen dus in de eerste workshop. Zeker iets wat we uit kunnen breiden!
Dude was heerlijk rustig na de training.

Morgen balans en coordinatie. Ik ben benieuwd wat we gaan doen.

20130911-175357.jpg

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *